Влада РФ планує мобілізувати 400 000 осіб під виглядом «добровольців» — БР

Кремль готує розпочати масштабний призов з метою збору 400 000 осіб.

Російські ЗМІ повідомляють, що влада готується розпочати масштабну призовну кампанію з метою призову додаткових 400 000 військовослужбовців. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: Перемога України має стати уроком для диктаторів — Олланд

У розвідці повідомляють, що Росія представляє цю кампанію як призов добровольців, професійних кадрів, а не як нову обов’язкову мобілізацію.

У відомстві заявили, що існує реальна можливість того, що на практиці ця різниця буде розмита, і що регіональні органи влади намагатимуться виконати поставлені перед ними завдання з набору, примушуючи чоловіків вступати до армії.

“Російська влада, ймовірно, обрала так звану «добровольчу модель» для вирішення проблеми нестачі кадрів, щоб мінімізувати внутрішні розбіжності. Малоймовірно, що кампанія залучить 400 000 справжніх добровольців”, — повідомляють у міністерстві.

Читайте також: У США наростять виробництво снарядів

Однак відновлення бойової потужності Росії в Україні потребуватиме не лише особового складу. Росія потребує більше боєприпасів і військової техніки, ніж вона має зараз.

Нагадаємо, у РФ суд заарештував голову відділу морського управління Росгвардії. Слідство звинуватило Волкова в причетності до постачання військ неякісних комплексів для боротьби з безпілотниками, які передбачалося використовувати для захисту Кримського мосту.