Ердоган вважає, що преконає Путіна відновити “зернову угоду”

Ердоган заявив, що “без вагань” виступить з ініціативою, необхідною для запобігання “шкідливим наслідкам” виходу Росії з Чорноморської зернової угоди.

Туреччина “без вагань” виступить з ініціативою, необхідною для запобігання “шкідливим наслідкам” виходу Росії з Чорноморської зернової угоди. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Про це повідомляє Anadolu.

Читайте також: В Росії затримали терориста Гіркіна: що відомо

Ердоган має намір обговорити продовження “зернової угоди” з президентом Росії Володимиром Путіним як по телефону, так і під час його візиту до Туреччини, який запланований на серпень.

Президент Туреччини привітав “зернову угоду” як «життєво важливу ініціативу» для людства, підкресливши прихильність Туреччини до зміцнення свого майбутнього.

«Припинення Чорноморської зернової ініціативи матиме низку (шкідливих) наслідків, починаючи від підвищення світових цін на продовольство в деяких регіонах і закінчуючи голодом, а потім новими хвилями міграції. Ми без вагань виступили з ініціативою запобігти цьому», — заявив Ердоган.

Читайте також: Український контрнаступ “йде за планом”, — Єрмак

Турецький президент заявив, що його країна докладе всіх зусиль, в тому числі дипломатичних, щоб відновити зернову угоду.

Нагадаємо, “зернова угода”, перевірка ТЦК та фронт: Зеленський провів Ставку. Президент України провів засідання Ставки. На ньому обговорювалися актуальні питання щодо “зернового коридору”, ситуації на фронті, а також перевірки ТЦК.