Потрібні F-16: у ЗСУ пояснили, чому Україна не може поставити ППО по всьому кордону

Речник Повітряних сил пояснив, що Україна не може поставити ППО по всьому кордону, саме тому важливо мати F-16 для дійсно суттєвого захисту від ворожих обстрілів.

Надання Україні винищувачів F-16 дозволить суттєво збільшити відсоток збиття ворожих повітряних цілей і захист повітряного простору України. Про це сказав речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Читайте також: Росія оголосила про «удар відплати» по Україні

Винищувачі F-16 суттєво змогли б захистити прикордонні області. Речник розповів, що наразі Сумщина потерпає від атак дронів та керованих авіабомб РФ. Наразі сили ППО намагаються збивати ворожі цілі зенітно-ракетними комплексами. 

Ігнат також пояснив, що поставити ППО по кордону України неможливо, адже це не вирішить проблему, тому саме для таких напрямків й потрібні винищувачі. 

“Чи можна по кордону України поставити ППО і зняти цю проблему? Очевидно, що не можна, нема такої можливості. Якби це можна було, то ми б давно це зробили. Саме тому з нетерпінням очікуємо на F-16. Коли у нас будуть F-16, це дасть змогу суттєво збільшити відсоток збиття повітряних цілей, які здійснюють терористичні атаки на територію України”, — пояснив Ігнат.

Речник зазначив, що партнери надають різну допомогу та засоби ППО поки Україна чекає на F-16.

Читайте також: У Криму та Мелітополі пролунали потужні вибухи

“Є уже багато заяв від різних країн про передачу нам додаткових ППО. Це звісно не може відбуватися швидко. Захід не був готовий до такої ескалації конфлікту з боку Росії, до такого терору і такого злочину. Саме тому країни заходу і США нарощують зараз виробництво боєприпасів, дронів, зенітно-ракетних комплексів і ракет для них”, — додав Ігнат. 

Нагадаємо, експорт зерна та безпека портів: Зеленський провів Ставку. На Ставці верховного головнокомандувача було обговорено “зернову ініціативу” та безпеку українських портів.