У Росії не вистачає контрбатарейних радарів — британська розвідка

Російська армія страждає на дефіцит контрбатарейних радарів у війні проти України.

Після звільнення з посади командувача 58-ї загальновійськової армії Росії (58 АК) в Україні генерал-майор Іван Попов заявив, що однією з його головних претензій була відсутність контрбатарейної боротьби. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: В ЗСУ пояснили, навіщо росіяни обстріляли Зміїний

У розвідці зазначили, що живучість російських сухопутних військ залежить від ефективного виявлення української артилерії і нанесення по ній ударів, часто власною артилерією. Ключовим компонентом такого підходу є контрбатарейні радари, які дозволяють командирам швидко визначати місцезнаходження ворожих гарматних ліній.

“Росія страждає від зростаючого дефіциту контрбатарейних радарів, особливо сучасних ЗООПАРК-1М. Лише невелика частина розгорнутого парку ЗООПАРКів, ймовірно, залишиться в Україні в робочому стані”, — йдеться у повідомленні. 

На відео з відкритих джерел видно, як на початку липня 2023 року ще один ЗРК «Зоопарк» був знищений поблизу району розташування 58 ОАЕ. 

Читайте також: У РФ заявили про «пошкодження дорожнього полотна» на Кримському мосту

Пріоритет, який Попов, очевидно, надавав цій проблемі, підкреслює, що артилерія продовжує відігравати центральну роль у війні.

Нагадаємо, у РФ заявили про «пошкодження дорожнього полотна» на Кримському мосту. Російський Мінтранс стверджує, що опори мосту нібито цілі. Водночас автомобільний та залізничний рух зупинено, також не працює поромна переправа.