ЗСУ за тиждень звільнили 7 кв.км на Бахмутському напрямку — Міноборони

Українські військові продовжують звільнення територій. Так, на Бахмутському напрямку за тиждень було звільнено 7 кв.км.

За тиждень, що минув, українські військові звільнили територію  7 кв.км  на Бахмутському напрямку. Наразі на Бахмутському напрямку тривають наступальні дії. Також армія РФ й надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Про це повідомила заступник Міністра оборони Ганна Маляр. 

Читайте також: В ОК Південь прокоментували нічні вибухи в Криму

“На південному флангу довкола Бахмута протягом минулого тижня ми щодня просувались”, — йдеться у повідомленні. 

Загалом на Бахмутському напрямку за час наступу звільнена площа складає 31 кв.км.

Також Маляр додала, що армія РФ активно наступає з кінця минулого тижня на Куп’янському напрямку Харківщини. 

“Наразі  противник здійснює пошук слабких місць в нашій обороні, активно  веде штурмові дії в районах населених пунктів Масютівка, Новоселівське з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл”, — йдеться у повідомленні. 

На Лиманському напрямку противник продовжував безрезультативні штурмові дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу, успіху не мав.

Читайте також: Індія і Франція готують новий «мирний план» по Україні — СМИ

Основною задачею окупантів є повернення втрачених позицій, а також примусити українську сторону перекинути туди резерви з інших напрямків. 

Нагадаємо, в ЗСУ пояснили, навіщо росіяни обстріляли Зміїний. На острові немає ні техніки, ні особового складу ЗСУ, тому в російських атаках не було ніякої військової доцільності.