Тарнавський назвав причину повільного контрнаступу ЗСУ

Командувача оперативно-стратегічного угрупування «Таврія» Олександр Тарнавський назвав причини повільного контрнаступу ЗСУ.

Українські військові просуваються у контрнаступі досить повільно через те, що російська армія підготувалася й замінувала велику кількість територій. Про це повідомив командувача оперативно-стратегічного угрупування «Таврія» Олександр Тарнавський в інтерв’ю CNN.

Читайте також: Кулеба оцінив результати саміту НАТО

Очікувалося, що контрнаступ “має бути швидким, блискавичним рухом, знищенням противника, захопленням якихось рубежів, якихось об’єктів, об’єктів атаки і в результаті досягненням якоїсь мети”.

“Він є успішним, але не настільки, як хотілося б кожному з нас”, — сказав Тарнавський.

Він зазначив, що росіяни досить потужно підготувалися до цієї події.

Російська підготовка була зосереджена навколо величезних, ретельно засіяних мінних полів, що ускладнювало пересування і перетворювало українську техніку для розмінування на мішені для російських атак. Ручне розмінування є трудомістким і небезпечним.

Читайте також: Плачкова склала мандат: ВР достроково припинила повноваження депутатки

“Вони зробили дуже щільне комплексне мінування з використанням мінних полів, осколково-фугасних боєприпасів і прямим закладенням потужних фугасів, які зараз знаходяться на ділянках, де буде проходити техніка і особовий склад”, — додав Тарнавський.

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що ЗСУ мають успіхи на Бахмутському напрямку. Українські сили мають успіх на Бахмутському напрямку та закріплюються на досягнутих рубежах.