Декомунізація “Батьківщини-мати”: ДІАМ видала дозвіл на заміну радянського герба на герб України

Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на ремонт щита монумента “Батьківщина-мати” у Києві.

Сьогодні, 13 липня, Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на ремонт щита монумента “Батьківщина-мати” у Києві. На щиті встановлять Тризуб замість старого радянського герба. Про це повідомляють у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України. 

Читайте також: Росія знову може передати полонених Угорщині — ЗМІ

“Проєктними рішеннями передбачається влаштування Тризуба на щиті монумента, який відповідає зображенню на малому Державному Гербі України. Тризуб замінить старий радянський герб. Замовник будівництва: Національний музей історії України у Другій світовій війні”, — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що роботи стартують в найближчому майбутньому. 

Читайте також: У Маріуполі пролунав вибух: окупанти підняли авіацію в небо

Для довідки. “Батьківщина-Мати” — монументальна скульптура в Києві. Розташована на високому правому березі річки Дніпро, на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Відкрита у 1981 році. Є найвищою монументальною скульптурою в Європі.

Нагадаємо, сім’я з дітьми загинула в ДТП з потягом на Чернігівщині. Молода сім’я з дітьми на Чернігівщині загинула у ДТП. Водій проігнорував заборонені сигнали та рушив через переїзд, внаслідок чого відбулося зіткнення з електропоїздом сполученням “Чернігів-Ніжин”.