Wizz Air в Тель-Авіві зняла з рейсу українського ветерана: у МЗС відреагували

У МЗС на зняття з літака українського ветерана в Тель-Авіві угорською авіакомпанією Wizz Air.

Працівники угорської авіакомпанії Wizz Air в аеропорту ізраїльського міста Тель-Авів висадили з літака українського ветерана з ампутованою ногою. Згодом у Wizz Air офіційно попросили вибачення за інцидент, однак українське міністерство хоче розібратися в ситуації.

МЗС України хоче знайти українського ветерана, якому було відмовлено в рейсі на Варшаву й розібратися у ситуації. Про це написав речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у Facebook.

Читайте також: РФ перекинула на кордон до Сумщини снайперів — ЦНС

“Нас дуже засмутила інформація про ситуацію в аеропорту Тель-Авіва і ми хочемо в ній розібратися”, — написав Ніколенко. 

Він зауважив, що оскільки формальних звернень до відомства не надходило, українського ветерана, якому було відмовлено в рейсі на Варшаву попросили вийти на зв’язок до МЗС або посольства України в Ізраїлі. 

МЗС: +38 044 238 1588 або cons_or@mfa.gov.ua 

Українське посольство в Ізраїлі: +972 54 667 6782 або consul_il@mfa.gov.ua 

“Якщо підтвердиться порушення, докладемо максимальних зусиль для відновлення прав громадянина України. Захист прав українців за кордоном – безумовний пріоритет”, — додав Ніколенко. 

Читайте також: ЗСУ за минулий тиждень звільнили понад 14 кв км території, — Маляр

Нагадаємо, у Кремлі заявили, що членство України в НАТО є прямою загрозою для Росії. У Кремі вважають загрозою членство України в НАТО, й заявили, що це вимагатиме від РФ “твердої реакції”.