Посол ФРН озвучила позицію Німеччини щодо «мирного плану» Китаю

Німеччина підтримує кілька пунктів у мирному плані Китаю, але в документі немає чіткого позначення територіальної цілісності України.

Посол Німеччини Анка Фельдгузен заявила, що Німеччина не вважає поданий Китаєм документ щодо припинення війни в Україні «мирним планом». Про це вона сказала на брифінгу в Києві.

Читайте також: Потрібні нові механізми деокупації ЗАЕС — Зеленський

“На нашу думку, цей китайський документ не є “мирним планом”. Мирний план є, і це насамперед резолюція Генасамблеї ООН, яку підтримала 141 країна в Нью-Йорку 23 лютого, і це десять пунктів президента Зеленського», — зазначила посол.

Вона повідомила, що Німеччина підтримує кілька пунктів у мирному плані Китаю, але в документі немає чіткого позначення територіальної цілісності України.

“Ми очікуємо від Китаю, що вони назвуть це конфліктом, а війною. А також, що вони хочуть, щоби російські війська вийшли з території України. Це принцип територіальної цілісності”, – заявила Фельдгузен.

Раніше Зеленський відповів про розмову із Сі Цзіньпіном. Українська сторона передала Пекіну свою формулу миру, проте поки що немає жодної конкретики, зазначив глава держави.