У британській розвідці назвали причину високої смертності солдат РФ на війні

Внаслідок поганих медичних послуг, а також повільної евакуації поранених втрати армії РФ дуже великі.

Росія бореться з кризою військово-медичного забезпечення після того, як протягом 17 місяців втрачала в середньому близько 400 осіб на день. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: ЗСУ навмисно сповільнюють наступ — ISW

У розвідці повідомляють, що військові втрати РФ підірвали нормальне надання деяких російських цивільних медичних послуг, особливо в прикордонних регіонах поблизу України. Цілком ймовірно, що багато спеціалізованих військових госпіталів зарезервовані для офіцерських поранених.

Як стверджує керівник підрозділу бойової медицини компанії «Калашников», цілком ймовірно, що до 50 відсотків російських бойових втрат можна було б запобігти, надавши належну першу медичну допомогу.

Читайте також: За добу РФ обстріляла Херсонщину 51 раз: п’ятеро поранених

“Дуже повільна евакуація поранених у поєднанні з неналежним використанням грубого російського бойового джгута, що перебуває на озброєнні, є основною причиною смертей і ампутацій, яким можна було б запобігти”, — повідомляють у розвідці.

Нагадаємо, у Генштабі опублікували втрати окупантів на 10 липня. Від 24 лютого 2022 року втрати живої сили Росії у повномасштабній війні складають 234 480 осіб.