РФ створила Азовський військово-морський округ у Маріуполі — БР

У британській розвідці назвали причину створення Азовського військово-морського округу у Маріуполі.

ВМФ Росії 1 липня створив новий Азовський військово-морський округ зі штабом в окупованому українському портовому місті Маріуполь. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

У Міноборони Британії розповіли, що підпорядкований Чорноморському флоту (ЧФ), округ, як повідомляється, матиме у своєму підпорядкуванні вісім бойових кораблів, включаючи три сучасні корвети класу “Каракурт”, які можуть запускати крилаті ракети SS-N-30A “Калібр”.

За даними розвідки, Азовське море є життєво важливим морським районом для Росії, оскільки воно з’єднує її внутрішні водні шляхи з міжнародними морськими шляхами. В умовах війни воно також пропонує альтернативний варіант військового постачання, якщо сухопутні шляхи Росії на південь України будуть перервані.

Читайте також: Удар по Львову: кількість жертв зросла до 10

“Азовський військово-морський округ, ймовірно, зосередиться на підтримці логістичних і контрпартизанських завдань, звільнивши основний ЧФ для зосередження на ударних операціях на великих відстанях і поширенні морської сили далі за кордон”, — повідомили у розвідці.

Нагадаємо, 21 червня у ЦНС повідомили, що Росія хоче створити “філіал” Чорноморського флоту у Маріуполі. Окупанти планують створити “філіал” Чорноморського флоту у Маріуполі.