У ході контрнаступу ЗСУ армія РФ змінила тактику на фронті — БР

У розвідці Британії розповіли, що Росія інтенсивно використовує протитанкові міни у дуже великій кількості, щоб завадити українському контрнаступу.

Протягом останніх тижнів Росія визначила пріоритети і вдосконалила тактику, спрямовану на уповільнення українських бронетанкових контрнаступальних операцій на півдні України. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Читайте також: ЗСУ збили вже понад три тисячі цілей росіян

 

У розвідці розповідають, що в основі цього підходу лежить дуже інтенсивне використання Росією протитанкових мін. На деяких ділянках щільність мінних полів вказує на те, що вона, ймовірно, використала набагато більше мін, ніж передбачено її військовою доктриною.

“Хоча Росія досягла певного успіху завдяки такому підходу на ранніх стадіях українського контрнаступу, її сили продовжують страждати від ключових недоліків, особливо від перевантаженості підрозділів і нестачі артилерійських боєприпасів”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Втрати армії Росії у війні перевищили 231 тисячу — Генштаб

Сповільнивши український наступ, Росія спробувала завдати удару по українській бронетехніці за допомогою безпілотних літальних апаратів, бойових вертольотів і артилерії.

Нагадаємо, в ISW повідомили, що в Росії бояться, що Україна може форсувати Дніпро на Херсонщині. В Росії побоюються щодо того, що українські сили можуть форсувати Дніпро на Херсонщині.