Україна не отримає винищувачі під час контрнаступу — голова військового комітету НАТО

Голова Військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що Україна не зможе отримати винищувачі під час контрнаступу.

Україна не отримає винищувачі, поки не завершиться її довгоочікуваний контрнаступ на Росію. Про це заявив голова Військового комітету НАТО Роб Бауер в інтерв’ю LBC.

Читайте також: Росія вдарила по Херсону з артилерії: двоє загиблих

Голова військового комітету НАТО, заявив, що питання надання Україні винищувачів, про які вона просить, «не буде вирішено в короткостроковій перспективі».

“Дискусія про винищувачі є важливою, але вона не буде вирішена в короткостроковій перспективі для цього контрнаступу. Підготовка пілотів, підготовка технічного персоналу, забезпечення логістичної організації, яка зможе підтримувати ці літаки, не будуть доступні до початку цього контрнаступу”, — заявив Бауер.

Він зауважив, що не варто “ці дві дискусії”, хоч і зрозуміло чому Україна просить ці винищувачі, “але ми не повинні змішувати це з обговоренням контрнаступу зараз”.

Читайте також: ЗСУ знищили три Гради в районі Бахмута

“Я думаю, що Україна має перевагу, тому що у неї є західні системи озброєння, вона має кращу підготовку і, що дуже важливо, набагато вищий моральний дух і мотивацію”, — заявив Бауер відповідаючи на запитання, чи вважає він, що Україна може виграти війну проти Росії без винищувачів.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба розповів про проблеми з навчанням на F-16. Українські пілоти не розпочали навчатися на західних винищувачах у червні, як планувалося, і тепер графік зсувається.