ЗСУ збільшили площу визволених територій — Маляр

На східному напрямку фронту за минулий тиждень вдалося деокупувати 9 кв. км, а на південному — понад 28 кв. км.

За минулий тиждень ЗСУ збільшили площу звільнених територій на сході та півдні України. Про це повідомляє заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Читайте також: Україна стежить за ПВК “Вагнер” та можливими загрозами з Білорусі — Данілов

За її словами, на східних напрямках продовжуються як наступальні, так і оборонні дії.

«Ми рухаємося на Бахмутському напрямку, а ворог і далі веде наступ на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках… Зараз там тривають важкі бої. За минулий тиждень внаслідок покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту звільнена площа збільшена на 9 кв. . км «, — уточнила Маляр.

При цьому вдвічі зросла кількість ворожих обстрілів.

Заступник міністра додала, що на півдні Сили оборони продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, зокрема, в районах Новодарівки, Приютного, Новоданилівки, Роботиного Новосілки, Старомайорського. За минулий тиждень звільнено понад 28 кв. км, а загалом деокупована площа Півдні становить 158,4 кв. км.

Раніше Зеленський заявив, що F-16 не залишать шансів РФ в українському небі. Попри технічні переваги росіян в авіації, українські пілоти мають перевагу в моралі та майстерності. Саме тому коли українські пілоти керуватимуть F-16 для держави-терориста не залишиться жодного шансу.