Енергодар покинув персонал Росатому — мер

Укриттів для цивільного населення у разі вибуху на атомній станції в Енергодарі не передбачено.

З тимчасово окупованого Енергодару виїхала частина колаборантів-працівників ЗАЕС та персоналу Росатому. Про це повідомляє мер Енергодара Дмитро Орлов.

Читайте також: Україна стежить за ПВК “Вагнер” та можливими загрозами з Білорусі — Данілов

«Частина персоналу Росатому, завезена з російських атомних станцій — до 100 фахівців — виїхала з міста наприкінці попереднього тижня», — зазначив Дмитро Орлов.

За його словами, на атомній електростанції залишається близько 5-6 тисяч працівників, яким не дозволяють залишати межі міста. Говорячи про ймовірну загрозу вибуху на ЗАЕС, він зазначив, що у місті немає укриттів для цивільного населення.

«Укриття є лише у промислових приміщеннях на атомній, тепловій станції, заводах, поруч розташованих. Сам же проект міста не передбачає укриттів у підвальних приміщеннях, тому в цьому плані ситуація утруднена. Але зараз її змінити неможливо у зв’язку з військовими діями. Тим більше, що місто залишається в окупації», – констатував Дмитро Орлов.

Раніше Зеленський заявив, що F-16 не залишать шансів РФ в українському небі. Попри технічні переваги росіян в авіації, українські пілоти мають перевагу в моралі та майстерності. Саме тому коли українські пілоти керуватимуть F-16 для держави-терориста не залишиться жодного шансу.