В ОП відреагували на звинувачення РФ про підготовку Україною теракту на ЗАЕС

Михайло Подоляк відреагував на заяви речниці МЗС РФ про те, що Україна нібито готує теракт.

Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова звинуватила Україну у нібито підготовці до теракту на ЗАЕС, не дивлячись на те, що саме РФ окупувала станцію та замінувала її. 

У своєму Telegram Захарова заявила, що Київ нібито “хоче здійснити теракт”.

Читайте також: Зеленський на Ставці доручив посилити кордон з Білоруссю

“У Києві встановили додаткові пристрої для вимірювання радіації, повідомила міська влада. Днями в низці регіонів України почалися навчання на випадок аварії на ЗАЕС. Київська влада готується здійснити черговий теракт!”, — написала Захарова.

У відповідь на це радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що “на російському злодієві завжди шапка горить”, відзначивши, що саме РФ контролює ЗАЕС та замінувала її. 

“На російському злодієві шапка завжди горить. Класика… Я розумію, що з логікою у сучасних російських чиновників жахливо, але все ж таки, хто контролює ЗАЕС, хто замінував все, що можна було замінувати, хто палить окуповані території, хто атакує об’єкти критичної інфраструктури України? І найголовніше — хто встромив свою беззастережно агресивну пику на чужу територію?”, — написав Подоляк. 

Читайте також: Митрополиту УПЦ МП Павлу продовжили домашній арешт

Нагадаємо, у МАГАТЕ повідомлили, що для стабілізації рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС необхідні додаткові заходи. Наразі керівництво станції вжило перших заходів для збереження кількості води у водоймі-охолоджувачі, проте цього не буде достатньо й необхідно вживати додаткові заходи.