Помер французький волонтер, який на початку війни приїхав у Запорізьку область, аби врятувати дівчину

Волонтер із Франції Марко Коласа, який допомагав жителям Запорізької області від початку повномасштабного вторгнення, помер. Він мав проблеми з серцем, що й стало причиною його раптової смерті.

Про це повідомляє «Суспільне».

«Ми знаємо цю інформацію від його рідної сестри. Вона кілька днів тому написала нам, що Марка більше немає. Він цього року пережив перший інсульт і вже другий не витримав і його не стало», — каже керівник благодійного фонду «Паляниця» Василь Бушаров.

Останнім часом Марко займався розробкою самохідного дрону, який може нести на собі протитанковий кулемет, аби допомагати звільняти окуповані території, розповідає Василь Бушаров. Каже, на жаль, дрон закінчити Марко не встиг.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», мешканець Франції листувався із дівчиною з Василівки. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Марко поїхав її рятувати й спробувати забрати із собою до Франції. Пройшов польський кордон, приїхав до Запоріжжя і майже дістався Василівки. Далі йшов мінним полем, де його зловили українські військові.

Коли зателефонували дівчині, до якої йшов пекар, вона запитала, чи все з ним добре, і попросила відправити назад до Львова — виїжджати до нього вона не збиралася, просто «трохи динамила хлопця»

Внаслідок танкового обстрілу загинув житель Запорізької області.


Читайте також:

Зруйновані будинки та відібране життя: наслідки російського обстрілу по Запорізькій області за добу.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!