РФ намагається приховати власні злочини щодо викрадення українських дітей — БР

Росія намагається заплутати дані щодо викрадення українських дітей.

Держдума Росії проголосувала за створення парламентського комітету для розслідування ймовірних злочинів, скоєних українським урядом проти неповнолітніх на Донбасі з 2014 року. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: Ігнат розповів про особливість нічної атаки Росії

У розвідці повідомляють, що Дума реагує на міжнародне засудження депортації Росією дітей з окупованої України з моменту її повномасштабного вторгнення.

Цілком ймовірно, що цей крок є одночасно і формою «законності», і внеском у російські інформаційні операції, які використовують законодавство як зброю, намагаючись заплутати наратив навколо своїх власних кричущих дій.

“Повідомлення про права дітей, ймовірно, є важливою комунікаційною темою для Кремля, оскільки ймовірні депортації дітей лягли в основу ордера на арешт президента Путіна, виданого Міжнародним кримінальним судом у березні 2023 року”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: 650 окупантів та 21 артсистема: Генштаб оновив втрати РФ на 22 червня

Нагадаємо, вночі РФ вдарила ракетами по Криворізькому району. Пошкоджені приватні будинки, гаражі та авто. Побиті газопровід, водогін і лінії електропередачі.