ЗСУ вирівняли фронт на Таврійському напрямку

Орієнтовні втрати противника минулої доби – вбитими до 129 окупантів, пораненими ще 236.

Минулої доби на Таврійському напрямку українські війська просунулися в бік супротивника до 1 кілометра і вирівняли лінію фронту. Про це сказав речник Об’єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі телемарафону.

Читайте також: Створено список російських партій і ГО, які підтримують війну проти України

«Сили оборони Таврійського спрямування продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, також виконуємо плани з оборони в нашій зоні відповідальності. Є просування у бік супротивника до 1 км. Йдеться про заходи тактичного рівня, так зване вирівнювання фронту», — розповів він. .

Він повідомив, що за добу росіяни 29 разів атакували українські позиції на Таврійському напрямку та здійснили 574 обстріли.

«Часто і найінтенсивніше ворог атакував на сході — в Донецькій області, в районі Авдіївки та Мар’їнки. Отримавши відсіч, ворог відступив. Найголовніше — з нашого боку втрат позицій немає», — запевнив Шершень.

Орієнтовні втрати противника минулої доби: убитими до 129 окупантів, пораненими 236 осіб, у полон взято п’ять.

«Знищено 29 одиниць озброєння та військової техніки противника. Тільки за ніч знищено РЛС Зоопарк, РЕБ Поле-21, один танк та чотири одиниці БМП, 2С9 Нона-С», — сказав Шершень.

Також ЗСУ захопили ворожий танк Т-80.

«Це дуже цінний трофей, і тепер він приноситиме користь ЗСУ», — додав спікер.

Раніше Гуменюк заявила, що підрив “Кримського титану” може торкнутися трьох країн. У разі підриву російськими окупантами заводу “Кримський титан”, трагедія торкнеться громадян Туреччини, Румунії та Молдови.