Росія намагалася атакувати “Кинджалами” дамбу у Кривому Розі — Подоляк

Росія прагне завадити контрнаступу ЗСУ й саме через це намагалася атакувати ракетами “Кинджал” дамбу у Кривому Розі.

Росія планує масштабний теракт на ЗАЕС для зупинки українського контрнаступу та створення безлюдної санітарної сірої зони, щоб завадити контрнаступу ЗСУ. До її плану також належать спроби атакувати ракетами “Кинджал” дамбу у Кривому Розі. Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

Читайте також: Вибух у багатоповерхівці в Києві: 2 загинуло, 4 постраждалих

“Росія не здатна втримати Енергодар у середньостроковій перспективі, а тому розглядає масштабний теракт на ЗАЕС для зупинки українського контрнаступу та створення безлюдної санітарної сірої зони, зафіксованої на наступні роки, як частину територіального статус-кво без припинення вогню. До цієї стратегії належать і спроби ударів “Кинджалів” по дамбі в Кривому Розі”, — заявив Подоляк. 

Він додав, що нині росіяни додатково мінують атомну станцію, включно з охолоджувальними басейнами. 

“Чи наважаться в Кремлі на цей сценарій, сьогодні залежить виключно від реакції глобального світу. Червоні лінії мають бути накреслені, наслідки – анонсовані. Не завтра. Сьогодні”, — додав радник. 

Читайте також: Вночі РФ вдарила ракетами по Криворізькому району

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що Росія готує теракт з викидом радіації на ЗАЕС. Росія готує терористичний акт з викидом радіації на Запорізькій атомній станції.