В експлуатацію ввели 40 нових українських дронів — Мінцифри

Голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров нагадав, що торік таких безпілотників було тільки сім.

Міністерство цифрової трансформації працює зі збільшенням кількості безпілотників на фронті. Про це заявив віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров за результатами зустрічі з українськими виробниками БПЛА.

Читайте також: Створено список російських партій і ГО, які підтримують війну проти України

«Ми прибрали майже всі блокери. Ввели fast-track для БПЛА, створили спеціальні зони для навчання пілотів та тестування дронів. Усунули зайву бюрократію, спростили допуск для експлуатації та багато іншого. Завдяки цьому 40 українських БПЛА пройшли процедуру введення в експлуатацію та вже отримують державні контракти. Ще рік тому таких безпілотників було лише сім», — розповів чиновник.

За його словами, зараз військовим потрібні тисячі FPV-дронів, оскільки вони швидкі, влучні, маневрені і знищують багато російських технік. Також він додав, що вже є бюджет на закупівлю таких БПЛА, але не кожна українська компанія готова виробляти так багато дронів.

«Команда Армії дронів постійно на зв’язку з виробниками — консультує з оформлення документів, допомагає організовувати випробування на полігоні. Тому українським розробникам FPV-дронів не потрібно хвилюватися з приводу проходження всіх процедур. Ми завжди готові допомогти, щоб ви швидше отримали контракти та масштабували виробництво», — Наголосив Федоров.

Раніше Гуменюк заявила, що підрив “Кримського титану” може торкнутися трьох країн. У разі підриву російськими окупантами заводу “Кримський титан”, трагедія торкнеться громадян Туреччини, Румунії та Молдови.