Росія хоче створити “філіал” Чорноморського флоту у Маріуполі — ЦНС

Окупанти планують створити “філіал” Чорноморського флоту у Маріуполі.

У складі Чорноморського флоту Росія створює так званий Азовський військово-морський район. Його штаб планують створити в окупованому Маріуполі, а завершення організаційних заходів та перебазування корабельного складу флоту заплановано до 1 липня. Про це повідомляє Центр національного спротиву. 

Читайте також: Латвія передасть Україні весь свій флот гелікоптерів, — прем’єр

Повідомляється, що окупанти планують укомплектувати так званий “Азовський ВМР” за рахунок корабельного складу Чорноморського флоту та Каспійської флотилії ВМФ РФ. 

Так, у складі “Азовського ВМР” перебуватиме 8 бойових кораблів та катерів, а також 16 суден забезпечення. Серед них малі ракетні кораблі “Циклон”, “Аскольд”, які проходять випробування, та “Амур”, який будується. Також морський тральщик “Ковровец” та інші кораблі.

Сумарний ракетний залп трьох малих ракетних кораблів складає 24 КРМБ типу “Калібр”.

Читайте також: Створено список російських партій і ГО, які підтримують війну проти України

“Центр національного спротиву звертається до представників російських окупаційних військ, зокрема до тих, яких включено до сил та засобів Азовського ВМР. Окрім викладеної інформації наше підпілля отримало, наприклад, списки особового складу”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, Наталя Гуменюк повідомила, що підрив “Кримського титану” може торкнутися трьох країн. У разі підриву російськими окупантами заводу “Кримський титан”, трагедія торкнеться громадян Туреччини, Румунії та Молдови.