З’явилося нове фото пошкоджених кораблів у Криму

Десантний корабель «Мінськ» майже напевно був функціонально зруйнований, а підводний човен, ймовірно, отримав катастрофічні пошкодження, вважають у Міноборони Британії.

Ракетний удар по російських військових кораблях на судноремонтному заводі в Севастополі, що знаходиться в тимчасово окупованому Криму, завдав їм істотних збитків. Про це повідомляє Міноборони Великобританії.

Читайте також: ЗСУ звільнили Андріївку під Бахмутом, — Маляр

Повідомляється, що пошкодження отримали десантний корабель «Мінськ» і підводний човен проекту Kilo 636.3 «Ростов-на-Дону», Незважаючи на те, що Міністерство оборони РФ применшує збитки, заподіяні судам, дані з відкритих джерел вказують на те, що «Мінськ» майже напевно був функціонально зруйнований, а підводний човен, ймовірно, отримав катастрофічні пошкодження.

«Будь-які спроби повернути підводний човен до ладу, ймовірно, займуть багато років і коштуватимуть сотні мільйонів доларів», – йдеться у повідомленні.

Також у Міноборони Великобританії повідомили, що існує реальна ймовірність того, що складне завдання щодо вивезення уламків із сухих доків виведе їх з ладу на багато місяців. Це ставить перед росіянами серйозну проблему підтримки технічного обслуговування Чорноморського флоту.

«Втрата «Ростова» позбавляє ЧФ одного з чотирьох підводних човнів, здатних нести крилаті ракети, які відіграли важливу роль у завданні ударів по Україні та спрямування російської сили через Чорне море та Східне Середземномор’я», – зазначили у Міноборони Британії.

Раніше Держдеп США заявив, що Путін війною збирався повернути славу РФ, а тепер благає Кім Чен Ина про допомогу.