Підрив “Кримського титану” може торкнутися трьох країн — Гуменюк

У разі підриву російськими окупантами заводу “Кримський титан”, трагедія торкнеться громадян Туреччини, Румунії та Молдови.

Наразі ситуація біля заводу “Кримський титан”, що знаходиться в окупованому Армянську відстежується Україною. Окупанти звозять туди вибухівку та, ймовірно, окупанти зроблять із заводу ще одну ланку техногенного шантажу у війні проти України. Внаслідок підриву окупантами заводу, аварія може торкнутися громадян Туреччини, Румунії та Молдови. Про це заявила

Читайте також: Зеленський назвав 5 напрямків для створення основи для миру

керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк на брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ. 

Гуменюк наголосила, що Україна спостерігає за активністю окупантів у районі “Кримського титану”, та зауважила, що у разі його підриву першочергово постраждають саме російські військові, адже вони знаходитимуться найближче.

Крім того, вона зауважила, що на відміну від підриву на Каховській ГЕС, терористичний акт на кримському підприємстві торкнеться й інших країн.

«Якщо порівняти шантаж і приведення в дію техногенної катастрофи, пов’язаної з Каховською ГЕС, то це була більш локальна така ситуація, але те, що пов’язане з заводом “Титан”, вже матиме міждержавний характер. Тому що, за оцінками фахівців, зона ураження може дістатися й інших країн, зокрема Туреччини, Румунії, Молдови, і це має непокоїти керівництво і цих країн, і посилити міжнародний тиск”, – заявила Гуменюк.

Читайте також: Буданов про можливість ядерного удару РФ: Ідіотів там не так багато

Вона зазначила, що Україна спостерігає за ситуацією й бачить, що є випадки групових виїздів людей з прилеглих територій, подалі від заводу задля власної безпеки. 

Нагадаємо, в ГУР повідомляють, що окупанти замінували хімзавод “Кримський титан” у Криму. РФ замінувала хімзавод у Крим. У ГУР розповіли про наслідки теракту.