ЗСУ ведуть наступальні дії та мають частковий успіх — Генштаб

Українські війська продовжують наступальні дії та мають частковий успіх.

Українські військові продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямку та мають частковий успіх. Про це заявив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

Читайте також: Байден назвав Сі Цзіньпіна диктатором

“Сили оборони України продовжують вести наступальні дії на Мелітопольському і Бердянському напрямках. А саме на напрямках: Новоданилівка-Роботине, Мала Токмачка — Вербове, Вільне Поле — Макарівка. Мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах”, — сказав речник.

Він додав, що окупанти зосередили свої основні зусилля для ведення оборони та намагаються не допустити просування ЗСУ. Ворог застосовує резерви, та намагається відновити втрачене положення.

Ковальов додав, що Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському та Бахмутському напрямках. 

“Особливо важкі бої тривають на Лиманському напрямку в районах Ямполівки та Серебрянського лісництва Донецької області. На напрямку Білогорівка — Шипилівка вели наступальні дії, мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах”, — додав Ковальов.

Нагадаємо, у Генштабі повідомляють, що втрати Росії у війні перевищили 222 тисячі. З початку повномасштабного вторгнення втрати Росії становлять 222 000 окупантів.