Українські пілоти пройдуть підготовку на винищувачі Gripen — Міноборони Швеції

Українські пілоти пройдуть підготовку на літаку JAS 39 у Швеції.

Збройним силам Швеції буде доручено провести ознайомчу підготовку українських пілотів та пов’язаного з ними авіаційного технічного персоналу на літаку JAS 39. Про це йдеться у заяві Міністерства оборони Швеції. 

Читайте також: Зеленський проведе засідання РНБО

“Передумовами є те, що Збройні сили України висловили бажання мати можливість оперативно оцінити JAS 39, оскільки одним з найбільш нагальних заходів є посилення протиповітряної оборони України сучасною винищувальною авіаційною системою”, — йдеться у повідомленні. 

Для довідки. Saab JAS 39 Gripen — шведський багатоцільовий винищувач четвертого покоління, який розробила та виробляє компанія Saab. У травні 2020 року Командування Повітряних сил Збройних сил України оприлюднило документ «Візія Повітряних Сил Збройних Сил України 2035». В документі літак JAS 39 був визначений як можлива заміна існуючого парку тактичної авіації. 

Читайте також: В Одесі затримали авторів фейків для росТБ

Нагадаємо, Володимир Путін нехтує безпекою іноземних лідерів: Єрмак про ракетну атаку на Київ. Глава ОП заявив, що Путін нехтує безпекою іноземних лідерів африканських країн, які прибули до Києва 16 червня.