РФ наростила ракетні війська на кордоні з Україною: які області у зоні ризику

Через наростання Росією ракетних військ на кордоні з Україною, загроза ракетних ударів збільшується на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Армія Росії почала нарощувати кількість тактичних груп ракетних військ на прикордонні з Україною. Внаслідок цього низки областей постає перед загрозою завдання ракетних ударів з боку РФ. Про це повідомив начальник Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

Читайте також: ППО збила 22 ворожі цілі під час нічної атаки

“Противник збільшує кількість тактичних груп ракетних військ у прикордонних з Україною районах. За наявними даними, в Брянську область переміщений дивізіон берегового ракетного комплексу “Бал””, — розповів Громов.

Він пояснив, що саме у зв’язку з цим зростає загроза завдання ударів противником ракетами типу Х-35.

“Їх дальність стрільби дозволяє вражати об’єкти на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей”, — додав Громов.

Читайте також: «Рамштайн-13»: Резніков зустрівся з головою Пентагону у Брюсселі

Нагадаємо, у Луганській ОВА повідомили, що під Кремінною ліквідували велику кількість окупантів. Масові втрати сталися через «бавовну». За даними ISW, йдеться про 100 загиблих та 100 поранених.