Посилення ППО та інші можливості України: у США назвали пріоритети “Рамштайну”

На зустрічі у форматі «Рамштайн» союзники обговорять питання посилення ППО для України.

Сьогодні, 15 червня, під час зустрічі у форматі «Рамштайн» союзники обговорять питання посилення ППО для України. Крім того, учасники порушать питання щодо забезпечення ЗСУ необхідним під час контрнаступу. Про це повідомив Міністр оборони США Ллойд Остін на вступному слові перед засіданням. 

Читайте також: Вночі і вранці війська РФ обстріляли три громади Сумщини

“Зараз розпочався військовий марафон на території України. І тому ми сьогодні розглядатимемо найнагальніші потреби, які висуває Україна. Також ми будемо націлюватися на довгострокову перспективу та на довготривалий мир для України, яка живе поруч з таким сусідом”, — заявив Остін.

Глава Пентагону розповів, які засоби захисту США вже надало Україні, а також додав, що на зустрічі буде розглянуте питання й амуніції до системи української ППО. 

Читайте також: Під Кремінною ліквідували велику кількість окупантів — Луганська ОВА

“Завдяки таким системам Україна протистоїть атакам дронів і ракетним ударам. Ми говоримо про системи Patriot та NASAMS які зберігають українцям життя. І сьогодні ми будемо копати ще глибше для того, аби Україна отримала нові снаряди, амуніцію до систем ППО”, — додав Остін.

Він додав, що союзні держави також будуть підлаштовуватися до змін обставин на полі бою і відповідно до того темпу, як змінюються потреби України.

Нагадаємо, «Рамштайн-13»: Резніков зустрівся з головою Пентагону у Брюсселі. Міністр оборони України зустрівся з міністром оборони США у Брюсселі напередодні 13 зустрічі у форматі “Рамштайн”.