У деокупованих населених пунктах Донеччини іде «зачистка» території — ОВА

Визволені села у Волноваському районі зруйновані майже на 80%, тому там триває евакуація мирних жителів.

У звільненій частині Волноваського району Донецької області продовжується «зачистка» території та евакуація населення. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в інтерв’ю телеканалу «Белсат».

Читайте також: Росіяни виїжджають з північних районів вглиб Криму або до РФ — партизани

За його словами, надалі проходитиме розмінування найнеобхідніших шляхів до домоволодінь.

«Проходить евакуація місцевого населення, яке було під окупацією. Я нагадаю, що в населеному пункті Благодатне з 370 будинків… уціліло не більше 25% домоволодінь приватних… решту 80% будинків практично повністю зруйновано. Тому евакуація населення триває», — наголосив Кириленко.

Він повідомив, що після «зачистки» деокупованих населених пунктів українська влада перейде до стабілізаційних заходів, які проводитимуться силами обласної військової адміністрації, підрозділами Національної поліції та Служби безпеки за відпрацьованим раніше механізмом.

Раніше Маляр заявила, що ЗСУ просунулись вперед на декількох напрямках. Російські ж війська роблять усе, щоб утримати вже захоплені ними позиції, активно застосовуючи штурмову та армійську авіацію, ведуть інтенсивний артилерійський вогонь.