Затримано агента ФСБ, який шпигував за центрами підготовки до контрнаступу

Ворожим агентом виявився 42-річний чоловік, який два місяці тому був дистанційно завербований спецслужбою РФ і діяв під оперативним псевдонімом «Геральт».

На Дніпропетровщині СБУ затримала агента ФСБ, який шпигував за центрами підготовки ЗСУ до контрнаступу. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте також: Україна отримає ще пʼять систем Patriot — ЗМІ

«За вказівкою ФСБ, він збирав розвіддані про місця дислокації Сил оборони в районах Дніпра, Кам’янського та Новомосковська. Основним його завданням було отримання інформації про військові полігони та тренувальні центри, де здійснюють підготовку підрозділу ЗСУ. Насамперед він намагався встановити орієнтовну кількість особистого складу та військової техніки українських військ, які готуються до можливого перекидання на фронт. За кожне виконане завдання зрадник отримував від свого куратора з ФСБ грошову винагороду, яка надходила на банківську картку фігуранта», — йдеться у повідомленні.

У СБУ повідомили, що ворожим агентом виявився 42-річний місцевий житель, який два місяці тому дистанційно завербував спецслужба РФ і який діяв під оперативним псевдонімом «Геральт».

Раніше Данілов закликав передати Медведєву гамівну сорочку. Нагадаємо, що колишній президент Дмитро Медведєв регулярно публікує у соціальних мережах імпульсивні заяви щодо України та української влади.