Росія дуже довго готувала підрив Каховської ГЕС — ГУР

Росія довгий час вела підготовку до теракту на Каховській ГЕС. Крім росіян, не було фізичної можливості та засобів, аби здійснити такий масштабний підрив.

Росія довгий час готувала теракт на Каховській ГЕС. Причетність російських військ до підриву Каховської ГЕС беззаперечно доводить ціла низка публічної інформації. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телеканалу «FREEДОМ», повідомляють у ГУР.

Читайте також: У Херсон продовжує прибувати вода — замглави ОВА

“Навіть якщо ми подивимося на хронологію реакцій пропагандистів, «офіційних осіб» рашистського режиму щодо сьогоднішніх подій, ― там видно: спочатку нічого не відбувається, потім ― відбувається, але частково, а потім ― винна Україна, але вони окупанти дуже тішаться, що острови, на яких нібито базувалися наші захисники, затоплено”, — сказав Андрій Юсов.

Представник ГУР акцентував  на хаотичність реакцій російської пропаганди на підрив Каховської ГЕС та наголосив, що, дивлячись на інженерні особливості споруди, ні в кого, крім росіян, не було фізичної можливості та засобів, аби здійснити такий масштабний підрив.

“Україна інформувала публічно, а також і партнерів іншими каналами про те, що готується мінування і можливий підрив. Це не спонтанний акт, це теракт, який готувався (росіянами) дуже довго”, додав Юсов.

Читайте також: Данілов: Через підрив ГЕС Крим залишиться без води

За його словами, Сили безпеки та оборони держави готувались до різних варіантів поведінки російських терористів, зокрема й до ймовірності підриву Каховської ГЕС.

Нагадаємо, Володимир Зеленський показав наслідки підриву Каховської ГЕС. Президент України показав затоплену Херсонщину внаслідок підриву Каховської ГЕС та зазначив, що окупанти не збираються рятувати людей на захоплених територіях від підтоплень.