Росіяни видаляють зруйновані будинки з карт Маріуполя — омбудсмен

Росіяни зносять будинки в історичній частині міста для того, аби приховати наслідки своїх бомбардувань.

Знищені російськими військами будинки у Маріуполі почали видаляти з карт. На картах Google будинки ще є, а в Яндекс їх немає. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Facebook

Читайте також: Коригував ракети по Запоріжжю: СБУ затримала працівника оборонного заводу

“Російські військові знищили будинок в Маріуполі на вулиці Азовстальській, 33. Нині його знесли. На карті Google ще є, а в Яндексі і в реальності — його видалили, він перестав існувати. Там більше не пробіжить босоніж малюк і жодна господиня не спече яблучний пиріг”, — написав Лубінець. 

Він додав, що відомо про те, що окупанти хочуть знести ще біля однієї тисячі будинків, які не до кінця знищили під час облоги. Росіяни зносять будинки в історичній частині міста для того, аби приховати наслідки своїх бомбардувань.

Омбудсмен додав, що люди з понад 50 тисяч квартир втратили дах над головою й зараз вони готують їжу просто на вулиці. Жителі окупованого Маріуполя отримують лише обіцянки стосовно будинків, проте на практиці все відбувається по іншому. 

Читайте також: ЗСУ просуваються до Сватового та Кремінної — Луганська ОВА

“Спричинена росіянами гуманітарна катастрофа у місті свідчить лише про одне — Росія не несе собою нічого доброго, вона не рятує, а вбиває, не допомагає, а забирає, не прийшла, щоб покращити життя, а щоб відібрати його”, — написав він.

Лубінець додав, що Маріуполь — місто, де РФ порушила всі норми гуманітарного права. І навіть стирання будинків з карт не допоможе винним уникнути покарання за скоєне!

Скриншот / facebook.com/dmytro.lubinets

Скриншот / facebook.com/dmytro.lubinets

Нагадаємо, в ОВА повідомляють, що росіяни обстріляли Херсонщину понад 20 разів. Ворог обстрілює цивільну інфраструктуру Херсонщини.