На Херсонщині затопило Нижньодніпровський нацпарк

Підвищення рівня води призвело до масової загибелі представників тваринного світу та унікальних рослин.

На Херсонщині затопило Нижньодніпровський національний парк, загинули тисячі тварин. Про це заявив «мер» окупованої Нової Каховки Володимир Леонтьєв.

Читайте також: Україна в Twitter відповіла на привітання ООН “з днем російської мови”

«Затоплено Нижньодніпровський нацпарк, тисячі тварин, які там були знищені», — розповів він в ефірі телеканалу Росія-24.

Також інформацію про затоплення Нижньодніпровського нацпарку підтвердив його директор Олексій Чачибая. За його словами, внаслідок підриву греблі більша частина парку опинилася під водою, а його екосистема зазнала катастрофічних збитків.

«Підвищення рівня води призвело до масової загибелі представників тваринного світу та унікальних рослин. Під нашою охороною знаходяться 60 видів птахів, великий відсоток яких гніздився на території парку. За останніми даними, в межах парку реєструється 44 види риб, зокрема рідкісні види, що зникають. Наразі зафіксовано присутність 15 видів. Найбільш цінні — осетрові. Щодо флори, орієнтовно постраждали 63 види вищих судинних рослин, з яких 30 внесено до Червоної книги України», — зазначив Чачибая.

Раніше у ГУР заявили, що росіяни підірвали Каховську ГЕС дистанційно. Розвідка України має докази контрольованого дистанційного підриву російськими окупантами Каховської ГЕС.