В Росії звільнили генерала, який провалив наступ на Вугледар — БР

В Росії звільняють військових командувачів, які не досягли бажаних цілей Кремля на Донбасі.

Російське військове командування будуть звільняти ще більше у 2023 році, адже Росія продовжує зазнавати невдач у досягненні своїх цілей на Донбасі. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: Прикордонники заявили про ріст кількості атак РФ

Повідомляється, що у російських соцмережах пишуть, що Міністерство оборони Росії, швидше за все, звільнило генерал-полковника Рустама Мурадова з посади командувача Східної групи військ (СГВ) в Україні. 

У розвідці повідомляють, що в останні місяці СГВ під командуванням Мурадова зазнало надзвичайно великих втрат, оскільки його погано сплановані штурми неодноразово не змогли захопити місто Вугледар Донецької області.

“Ці операції викликали гостру публічну критику з боку широкого спектра російських коментаторів, в тому числі та з боку військ самого Мурадова. Мурадов очолив СГВ  після провальної спроби штурму Києва з північного заходу під час першого повномасштабного вторгнення”, — уточнюють у розвідці. 

Читайте також: Стало відомо, скільки людей погодилися працювати на ворога у Мелітополі

Наразі він є найбільш високопоставленим російським військовим, звільненим у 2023 році, але ймовірні й інші звільнення, оскільки Росія продовжує зазнавати невдач у досягненні своїх цілей на Донбасі.

Нагадаємо, ISW: Китай відхрестився від «безмежної дружби» з РФ. Путін намагався зобразити РФ як шановану світову державу на тлі заяв Китаю, який відхрестився від «безмежної дружби» Москви та Пекіна.