У Повітряних силах розповіли, чим Росія атакувала Київ вдень 29 травня

Вдень 29 травня Росія атакувала Київ, ймовірно, балістичними ракетами.

Сьогодні, 29 травня вдень Росія завдала ракетного удару по Києву. Попередньо ворог використовував ракети “Іскандер”. Є також ймовірність, що армія РФ використовувала ракети С-300 або С-400. Ці види ракет летять по балістичній траєкторії. Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

Читайте також: Атака на Київ: в Оболонському районі уламок ракети впав на проїжджу частину

“Повітряна тривога була оголошена і фактично невеликий термін часу знадобився ворогу, щоби завдати перші удари. Це говорить про те, що було застосовано ракети, які летять по балістичній траєкторії. Тобто прилітають швидко. Попередньо, це були “Іскандери”. Вони є різних модифікацій, “Іскандер-М” – це балістична ракета, а є “Іскандер-К” – це крилата ракета. Який тип озброєння був застосований – дамо пізніше, коли буде підбито підсумки бойової роботи”.

Як зазначив речник, Росія також могла використовувати ракети С-300 або С-400, які також летять по балістичній траєкторії.

Читайте також: Глава Бєлгородщини назвав «найкращий спосіб» рішення проблеми з обстрілами

Він додав, що наразі очікується від командувача Повітряних сил детальнішої інформації щодо типу озброєння та деталей атаки. Згодом у Повітряних силах уточнять, скільки всього було випущено та збито ракет. 

Нагадаємо, в низці областей оголошено тривогу: у Києві повідомляють про вибухи. Росія атакувала Київ ракетами. Мер повідомив про вибухи у центрі столиці.