Путін дозволив “вибори” та депортацію на окупованих територіях України

Президент РФ “узаконив” “референдуми” та депортацію на тимчасово окупованих територіях України.

Президент Росії Володимир Путін підписав зміни до закону “Про воєнний стан”. Так, зміни дозволяють проводити “вибори” на анексованих територіях і депортувати жителів. Про це йдеться на офіційному порталі правової інформації РФ.

Читайте також: Над Києвом знищено 11 ракет Іскандер — Залужний

Путін оголосив воєнний стан на територіях України, які перебувають під контролем Росії. Раніше російське законодавство не дозволяло проводити вибори в таких умовах.

У законі «Про воєнний стан» тепер прописано можливість «примусового і контрольованого переміщення громадян з території, де введено воєнний стан, на території, на яких воєнний стан не введено». 

Після внесених змін до закону «Про воєнний стан» з’явилася можливість проведення “референдумів” і “виборів” до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, “якщо рішення про них ухвалив Центрвиборчком за результатами консультацій з федеральним органом виконавчої влади, що здійснює функції з вироблення та реалізації державної політики, нормативно-правового регулювання в галузі оборони, і федеральним органом виконавчої влади”.

Читайте також: Частина міста на Миколаївщині через обстріли залишилася без води

Проводити вибори можна буде як на всій території, де введено воєнний стан, так і тільки на її частині.

Нагадаємо, Росія скинула авіабомби на АЗС у Торецьку: 1 загиблий, 9 поранено. Ворожа армія завдала удару авіабомбами по Донеччині. Внаслідок чого 9 осіб поранено, 1 людина загинула.