У Раді заявили, що Данія починає навчати українських пілотів на F-16

Руслан Стефанчук зазначив, що навчання українських пілотів — перший крок, а другий крок — передача літаків — буде через кілька місяців.

Данія розпочинає навчання українським пілотам на літаках F-16. Про це повідомив глава Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтерв’ю Укрінформ.

Читайте також: У Кремлі «глибоко стурбовані» ситуацією у Бєлгородській області

Він заявив, що в рамках візиту до Данії провів переговори щодо військової та фінансової допомоги Україні, зокрема щодо підтримки відновлення країни.

«Найважливіше, з чим ми повертаємося з країни, це домовленість про те, що Данія розпочинає навчання українських пілотів на літаках F-16. Ми чудово розуміємо, що означає цей перший крок. Це означає, що буквально через кілька місяців ми говоритимемо про другий крок, який повністю закріпить нашу перевагу в небі, яка допоможе закрити небо», — зазначив голова парламенту.

Також він повідомив, що кілька місяців тому ніхто не вірив у постачання Україні винищувачів F-16, проте тепер Данія та інші країни висловили готовність вивчати українських пілотів.

«Це чітко означає, що вже найближчим часом говоритимемо саме про повноцінну повітряну коаліцію, яка дозволить українцям відчувати максимальну захищеність, яка створить перевагу на фронті, яка дозволить досягти основної мети — вигнати росіян з України», — наголосив голова Верховної Ради.

Раніше Подоляк заявив, що у Кремлі нарешті сформулювали мету “СВО”. Він зазначив, що російському режиму саме час замислитися над обʼєктивністю, адже чим раніше РФ залишить всі території України, тим менш грандіозною катастрофою в Росії все закінчиться у фіналі.