Коригував удари по Миколаївщині: СБУ затримали агента РФ

Місцевий житель Миколаївщини передавав дані російським службам про базування військових, а також коригував удари по місцевості.

Контррозвідники СБУ у Миколаївській області затримали російського агента, який передавав окупантам локації Сил оборони. Зловмисник їздив по прифронтовій території області та приховано фіксував місця базування особового складу і техніки українських захисників. Крім того, чоловік намагався виявити склади з озброєнням та боєприпасами ЗСУ, у тому числі іноземного виробництва. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: Машина патріарха Кирила у Москві потрапила у ДТП: фото

Агентом агресора виявився місцевий житель, якого було дистанційно залучено до співпраці. 

В “обов’язки” зловмисника також входило передавати окупантам інформацію про наслідки їхніх повітряних атак з використанням фосфорних боєприпасів, реактивних систем залпового вогню “Град” та іранських дронів Shahed.

“Отримані розвіддані загарбники використовували для підготовки нових та проведення повторних ударів по регіону, насамперед по Очакову”, — повідомляють в СБУ.

Чоловік передавав російській спецслужбі через месенджер у вигляді текстових повідомлень.

Правоохоронці затримали агента РФ під час того, як він виконував вороже розвідзавдання. Під час обшуку у чоловіка було виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Читайте також: РФ вночі вдарила по пожежній частині у Дніпрі

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, РФ вночі вдарила по пожежній частині у Дніпрі. В результаті атаки постраждав рятувальник. Зруйновано три будівлі та понад 20 одиниць техніки.