Ігнат розповів про тестування українських пілотів на F-16 у США

Раніше Повітряні сили прогнозували до півроку навчання на західних винищувачах, однак американська сторона говорить про коротший строк.

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат підтвердив, що у США відбулося тестування українських пілотів, що дозволило спрогнозувати час, необхідний для оволодіння літаком F-16. Про це він розповів у ефірі телемарафону.

Читайте також: У Білорусі поставили “зуби дракона” біля українського кордону

Він заявив, що Повітряні сили раніше озвучували термін навчання до півроку, проте американська сторона дійшла висновку, що українських військових можна перевчити за чотири місяці.

«Оцінювання відбувалось наших пілотів. Це були бойові пілоти, з бойовим досвідом, з великим нальотом годин… Два пілоти пройшли тестування в США, і там на цьому тестуванні було зроблено висновки, і на авіасимуляторах, і на авіатренажерах було оцінено, скільки їм знадобиться часу для того, щоб опанувати західну техніку. Мається на увазі такий літак, як F-16… Наші американські партнери зробили висновки, що можливо і до чотирьох місяців буде достатньо для того, щоб таких вже підготовлених льотчиків, як у нас, просто перенавчити. Не навчити, а перенавчити на інший тип літака», — пояснив Ігнат.

За його словами, отримання багатоцільових літаків F-16 може докорінно змінити ситуацію на полі бою.

Раніше Подоляк відповів на «істерику» Росії в ООН. Москві не сподобалися слова глави ГУР Кирила Буданова про «вбивства росіян» і вона звинуватила Київ у «риториці ненависті».