ЗСУ домоглися тактично значущих успіхів у районі Бахмута — ISW

Раніше аналітики ISW припустили, що військове командування РФ перекидає військові засоби в район Бахмута, щоб посилити наступальні можливості ПВК Вагнер.

ЗСУ перехопили тактичну ініціативу і досягли успіхів у районі Бахмута під час контрнаступних операцій у четвер, 18 травня. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: У Білорусі поставили “зуби дракона” біля українського кордону

«Ці операції є продовженням локальних контрударів, які українські сили проводять уже кілька днів, і не відображають початку великої нової операції. 6 км на захід від Бахмута) і на північний захід від Клищіївки (6 км на південний захід від Бахмута)», — йдеться у звіті.

Повідомляють, що військові блогери стверджували, що збройні сили РФ відступили з позицій на північ від н. п. Сакко та Ванцетті (15 км на північ від Бахмута) на позиції, що на південь від самого Бахмута, але ЗСУ ще не увійшли до міста. Західні аналітики також зазначають, що українські офіційні особи зазначили, що ЗСУ перехопили ініціативу на полі бою у районі Бахмута.

«Браватий заявив 18 травня, що українські сили повернули собі ініціативу на полі бою та змушують російські сили реагувати на дії України, зокрема шляхом перекидання підрозділів ПДВ Росії на фланги Бахмута для захисту від українського наступу», — йдеться у повідомленні.

Раніше Подоляк відповів на «істерику» Росії в ООН. Москві не сподобалися слова глави ГУР Кирила Буданова про «вбивства росіян» і вона звинуватила Київ у «риториці ненависті».