Під час відновлення ЛЕП на Харківщині знайшли рекордну кількість мін

Вибухові пристрої ворога були розташовані дуже щільно на лінії протяжністю всього 300 метрів.

Сапери знешкодили 250 протитанкових мін, закладених під лінією електропередачі між селами Гракове та Мосьпанове Харківської області. Про це повідомляє прес-служба Харківобленерго.

Читайте також: Білоруські ЗМІ показали хворого Лукашенка

Начальник Харківського високовольтного району електричних мереж Олександр Ганус зазначив, що міни були дуже щільно розташовані між двома прольотами на лінії завдовжки 300 метрів.

«Це рекордна кількість мін за весь час роботи високовольтного РЕМ, ми такого ще не бачили. Сапери деактивували їх і вивезли з місця виконання робіт. Далі ми вже змогли продовжувати працювати із залученням спецтехніки — крана, вежі та ямобура», — уточнив він.

За його словами, роботи з відновлення лінії на завершальному етапі та мешканці Мосьпанового можуть розраховувати на повернення електрики найближчим часом.

Раніше Столтенберг заявив, що немає сенсу обговорювати вступ України до НАТО, поки вона не переможе у війні. Він заявив, що альянс узгодить багаторічну програму для України, де буде робота над тим, як допомогти Україні перейти від стандартів, доктрин і техніки радянських часів до стандартних доктрин і техніки НАТО і стати повністю оперативно сумісною з НАТО.