Британія розпочне навчання українських пілотів на винищувачах F16

Прем’єр-міністр Великобританії заявив, що цього літа буде розпочато навчання українських військових на винищувачах F16.

Військова техніка, яку надає Велика Британія має бути підкріплена навчанням, економічною підтримкою, жорсткими санкціями проти путінського режиму і довгостроковими гарантіями безпеки, щоб гарантувати, що суверенітет України більше ніколи не буде порушений у такий спосіб. Про це заявив прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак. 

Читайте також: Вночі знищено чотири Шахеди — Повітряні сили

“Цього літа ми розпочнемо початкову фазу польотів для груп українських пілотів, які пройдуть базову підготовку. Ми адаптуємо програму, яку використовують британські пілоти, щоб надати українцям навички пілотування, які вони зможуть застосовувати на інших типах літаків”, — повідомив Сунак.

Прем’єр зазначив, що підготовка українських військових спрямована на те, що Україні дадуть винищувачі F16, які їй необхідні. 

Читайте також: У Кремлі занепокоєні неспроможністю своєї ППО перехоплювати БПЛА — БР

“Ця підготовка йде пліч-о-пліч із зусиллями Великої Британії, спрямованими на співпрацю з іншими країнами щодо надання Україні винищувачів F16, які вона обирає”, — додав прем’єр-міністр Британії.

Нагадаємо, Британія передасть Україні сотні ракет ППО та БПЛА дальнього радіуса дії. Британія надає Україні пакет із сотень ракет ППО, а також безпілотники для оборони країни.