Росія хоче налагодити виробництво «шахедів» у Білорусі — ЦНС

Група іранських інженерів, за організації ФСБ РФ та КГБ Білорусі, відвідали Гомельський радіозавод.

РФ шукає можливості виробництва іранських дронів типу Shahed у Білорусі. Про це повідомляє Центр національного опору.

Читайте також: Кремль відреагував на готовність ГУР знищувати росіян

«За інформацією від білоруського підпілля, росіяни розглядають можливість налагодження виробництва безпілотних літальних апаратів типу Shahed у Білорусі. Робоча група, що складалася з іранських інженерів, при організації ФСБ РФ та КДБ РБ відвідали Гомельський радіозавод», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що в процесі відрядження обговорювалася можливість системного налагодження виробництва дронів-камікадзе, додали в ЦНС. Раніше українське підпілля також повідомляло, що на базі гомельського заводу проводилась доукомплектація дронів.

«Відповідний розвиток подій вказує на те, що Росія продовжує поширювати свій контроль на оборонний сектор Білорусі. Розгортання повноцінного виробництва іранських БПЛА в Білорусі допоможе Росії вирішити логістичні проблеми щодо транспортування дронів з Ірану», — наголосили в ЦНС.

Раніше у ГУР пояснили, чому Пригожин робить гучні заяви про наступ ЗСУ. Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов вважає, що такі заяви є підготовкою російських еліт до життя після поразки у війні з Україною.