Дефіцит води стає дедалі більшою проблемою в окупованому Росією Донецьку — БР

Дефіцит води стає більш критичною проблемою у тимчасово окупованому Донецьку. Російські сили пошкодили Сіверсько-Донецький канал артилерією.

Дефіцит води є зростаючою проблемою для окупованого Росією Донецька з моменту вторгнення Росії в Україну у 2022 році. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: Поліція показала уламки російських ракет після атаки на Київщині

У розвідці повідомляють, що 28 квітня голова самопроголошеної “Донецької народної республіки” заявив, що запаси води в регіоні знаходяться на небезпечно низькому рівні. 

“Сіверсько-Донецький канал, який постачає воду в регіон, залишається під контролем України, але його довгий маршрут часто стає предметом суперечок. Російські війська, ймовірно, прагнуть убезпечити канал, щоб зменшити дефіцит води в Донецьку”, — повідомляють у розвідці. 

Сіверсько-Донецький канал проходить через місто Часів Яр, приблизно за 6 км на захід від Бахмута. Інтенсивне використання Росією артилерії неприцільної дії для підтримки захоплення Бахмута і прилеглих територій, ймовірно, завдало супутньої шкоди каналу та іншій регіональній водній інфраструктурі, підриваючи та іншій регіональній водній інфраструктурі, підриваючи зусилля Росії з подолання нестачі води, яку спричинило її вторгнення.

Читайте також: Росія атакувала Черкащину двома ракетами

“Щоб компенсувати відсутність успіху в захопленні та утриманні каналу, Росія, ймовірно, побудує водогін, щоб пом’якшити дефіцит води в Донецьку. Однак це навряд чи повністю компенсує обмежений доступ до води в окупованих регіонах”, — додають у Міноборони Британії. 

Нагадаємо, в ОП відреагували на нічний удар по Україні. РФ випустила вночі по містах України 25 крилатих ракет, злісно намагаючись «звільнити» цивільних від життя», заявив Подоляк.