Туреччина не вводитиме санкції проти РФ — Ердоган

Анкара націлена на добрі відносини з Москвою, бо це дозволяє їй бути посередником у розв’язанні питання війни в Україні.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час виступу на мітингу в провінції Сівас заявив, що Анкара не підтримуватиме країни Заходу щодо санкцій проти РФ і Путіна. Про це повідомляє Анадолу.

Читайте також: У Кремлі «глибоко стурбовані» ситуацією у Бєлгородській області

Повідомляється, що слова Ердогана пролунали у відповідь на висловлювання кандидата на пост глави держави та лідера Республіканської народної партії Кемаля Кілічдароглу, який обіцяв у разі приходу до влади запровадити санкції проти Москви.

«Пан Кемаль (Киличдароглу) незадоволений тим, що я підтримую хороші стосунки з паном Путіним. Він каже: «Я підпорядковуватимуся вказівкам Заходу, я вводитиму санкції щодо Путіна». Ви абсолютно не знаєтесь на політиці, пане Кемаль, йдіть на відпочинок «, — наголосив турецький лідер.

Раніше Подоляк заявив, що у Кремлі нарешті сформулювали мету “СВО”. Він зазначив, що російському режиму саме час замислитися над обʼєктивністю, адже чим раніше РФ залишить всі території України, тим менш грандіозною катастрофою в Росії все закінчиться у фіналі.