Росія змінила риторику ракетних атак в очікуванні контрнаступу ЗСУ — ISW

У Міноборони РФ змінили риторику й активно описують ударні кампанії по Україні, побоюючись контрнаступу ЗСУ.

У Міністерстві оборони Росії змінили свою риторику й активно описують ударні кампанії по Україні, ймовірно, намагаючись зобразити проактивний підхід до зростаючої стурбованості в російському інформаційному просторі щодо українського контрнаступу. Про це повідомляють аналітики з Інституту вивчення війни. 

Читайте також: ЗСУ за добу знищили 460 російських військових

У ISW нагадали, що у ніч з 30 квітня на 1 травня російські війська завдали чергового масштабного ракетного удару по Україні. Українські джерела повідомили, що дев’ять стратегічних бомбардувальників Ту-95 і два Ту-160 вилетіли з Мурманської області та поблизу Каспійського моря і випустили 18 крилатих ракет Х-101/555 по Україні. Українська протиповітряна оборона збила 15 ракет.

Геолокаційні кадри з Павлограда, Дніпропетровська область, показують, що одна з ракет влучила в Павлоградський хімічний завод і спричинила потужний вибух від удару. Міністерство оборони (МО) Росії заявило 1 травня, що удари були націлені на українські військово-промислові об’єкти й успішно зірвали виробництво військових ресурсів. 

Російські блогери стверджують, що ракети вразили українські системи протиповітряної оборони та транспортний вузол у Павлограді. 

Читайте також: Названо терміни отримання боєприпасів для Gepard

Додається, що речник ВПС України Юрій Ігнат зазначив, що той факт, що і Ту-95, і Ту-160 несли набагато менше ракет, ніж їхнє максимальне завантаження, свідчить про те, що Росія продовжує боротися з адекватним виробництвом таких боєприпасів.

Нагадаємо, під час обстрілу Миколаївської області поранено двоє людей. Внаслідок обстрілів поранення отримали дві людини, пошкоджено приватні будинки, відсутні світло, газ, вода та інтернет.