На Буковині та Закарпатті прикордонники виявили 22 ухилянтів

Прикордонники на Буковині та Закарпатті виявили чоловіків призовного віку, які намагалися незаконно перетнути кордон України та інших держав.

У минулі вихідні прикордонники Чопського загону викрили незаконні наміри шестеро громадян України, які планували перетнути державний кордон за підробленими документами. Двоє з них мали дістатися Угорщини, а четверо – Словаччини. Про це повідомляють у Державній прикордонній службі України. 

Читайте також: Авіакатастрофа у Броварах: призначено понад 100 експертиз

“Двоє з “хитрунів”, один з яких прямував потягом, а інший – автомобілем, стверджували, що їдуть до своїх дружин-інвалідів, які наразі перебувають за кордоном і потребують догляду. Втім, документи в обох випадках виявилися підробленими”, — додають прикордонники. 

Крім того, інші двоє чоловіків намагалися вдати з себе інвалідів і непридатних до військової служби. Вони перетинали кордон у пункті пропуску “Ужгород”. Врешті, коли чоловіків викрили на обмані, вони зізналися, що придбали пакети документів за чималі суми коштів. Одному правопорушникові довелося викласти за фальшивки 2000, іншому – 1400 доларів США.

Читайте також: Кулеба: поразка Росії — гарантія нормального життя для Європи

Прикордонники повідомляють про ще одного чоловіка, який хотів потрапити потягом до Словаччини, начебто на турнір з карате. У ході спілкування з правоохоронцями він розповів, що придбав “липові” документи через Телеграм-канал за 4000 доларів США.

Шостий чоловік пред’явив на контроль документи, за якими виїжджав, начебто як волонтер за транспортним засобом для потреб одного з військових формувань. Витяг з розпорядження про його виїзд, як і в попередників, виявився фальшивкою.

Повідомляється, що усіх затриманих було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного рили кордону України”. Також у їхніх діях вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ. 

Нагадаємо, окупанти мінують поля і ґрунтові дороги біля Мелітополя. На окупованій Запорізькій області ворог почав мінувати околиці Мелітопольського району.