Буданов пояснив, чому Пригожин закликав закінчити війну

Ватажок ПВК Вагнер ретранслює позицію багатьох впливових людей в російському керівництві, заявив керівник ГУР.

Заклик власника ПВК Вагнер Євгена Пригожина закінчити війну проти України показує настрої у РФ. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов.

Читайте також: Більше зброї: Зеленський анонсував важливі події

«Пригожин – один із нових лідерів, назвемо це так. Сподобається нам це чи не сподобається, але це факт. Він ретранслює позицію багатьох людей, які з ним пов’язані. Це досить впливові люди у російському керівництві. Те, що ситуація погана для Росії — ми з вами про це говорили. Вона для нас погана, вона і для них погана. Це не може продовжуватися вічно. І вони розуміють, що питання виживання для них стало», — сказав Буданов.

Також він наголосив, що після завершення війни росіянам доведеться шукати винних, тому легше сказати, що «все йде за планом» та «ми перемогли».

«Ви розумієте, в чому парадокс? Жодна людина вам не зможе сказати, а які цілі, яка головна мета «спеціальної військової операції». Її не існує. Виходячи з того, що її не існує, це дозволяє в будь-який момент оголосити про те , що мети досягнуто», – заявив Буданов.

Раніше Зеленський закликав пам’ятати, як добувається тиша у тилу. Глава держави подякував 80-й бригаді ДШВ «за зразкове знищення ворога під Бахмутом».