У ЗСУ озвучили свою версію спалахів над Києвом

Увечері 19 квітня над Києвом на кілька секунд засвітилося небо, а деякі бачили якийсь об’єкт із палаючим хвостом.

У Повітряних силах ЗС України вважають, що спалах над Києвом ввечері 19 квітня був викликаний падінням метеорита або супутника. Про це у четвер, 20 квітня,  заявили у повітряних силах ЗСУ України.

 

Там уточнили, що незвичайне явище було зафіксовано близько 22.30.

 

«Наразі загрози застосування противником засобів повітряного нападу на цьому напрямі немає. Протиповітряна оборона у готовності!» — запевнили військові.

 

«А поки соцмережі розважаються мемами з літальними тарілками, інтенсивна бойова робота Повітряних Сил з БПЛА Shahed-136/131 триває на південно-східному напрямку в зоні відповідальності повітряного командування «Схід». Збито близько десяти «шахедів». Деталі — пізніше!» — сказали у командуванні.

 

Там також закликали українців зберігати спокій, а під час повітряної тривоги залишатися в укриттях.

 

«Прохання не використати офіційну символіку Повітряних сил для створення мемів на радість ворогові», — додали представники ЗСУ.

 

Додамо, що в мережі вже активно розповсюджують меми про нібито збите над Києвом «НЛО».

 

 

 

Раныше Київська обласна воєнна адміністрація (ОВА) повідомила Telegram, що в небі над Київщиною виявили повітряну ціль. Жителів закликали бути в укриттях та дотримуватись режиму інформаційної тиші. У столиці було оголошено повітряну тривогу. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet