Сирський розповів про ситуацію на фронті

Ворог робив безуспішні спроби наступу на Куп’янському та Лиманському напрямках, але епіцентром боїв залишається Бахмут.

Окупанти ведуть наступальні дії на кількох напрямках одночасно, проте українським бійцям вдається стримувати їхнє просування та завдавати значних втрат. Про це повідомляє заявив командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський.

Читайте також: РФ хоче якнайшвидшого закінчення війни – Лавров

«Так, на Куп’янському напрямі були спроби противника вести наступальні дії, але завдяки точному вогню нашої артилерії підрозділи РФ вдалися до втечі, навіть не діставшись кордону переходу в атаку. На Лиманському напрямі дії ворога також були безуспішними», — зазначив Сирський.

За його інформацією, епіцентром бойових дій залишається Бахмутський напрямок.

«Там противник зосереджує найбільші зусилля і не залишає мету взяти місто під контроль за будь-яку ціну. Ворог збільшує активність важкої артилерії та кількість авіаційних ударів, перетворюючи місто на руїни. Водночас наші бійці завдають противнику значних втрат і відчутно гальмують його наступальні дії», додав генерал-полковник.

Також він повідомив, що бої за Бахмут продовжуються і ситуація, яка зараз контролюється.

Раніше Буданов дав прогноз про війну на найближче майбутнє. Очільник української розвідки вважає, що цьогоріч і в наступному році триватиме процес згортання воєнних дій.